Ντένης Κουτούδης

dennis_koutoudis_interview

 

Γνωρίστε τον Κ. Ντένη Κουτούδη ιδρυτή & CEO της LinkedSuperPowers στη σημερινή μας συνέντευξη!

SMC: Πείτε μας λίγα λογία για εσάς

Σπούδασα Business Administration στην Αγγλία και απέκτησα MBA (Master In Business Administration) από Ελβετικό Πανεπιστήμιο. Μέσα στην εργασιακή μου πορεία ανέλαβα τα τμήματα Μάρκετινγκ και Πωλήσεων σε εταιρείες που δραστηριοποιούνταν σε διάφορους τομείς (Διαχείρισης Ακινήτων, Χρηματοοικονομικών, Τροφίμων & Ποτών & Commodities Trading).

Σήμερα εκτός από την LinkedInSuperPowers παρουσιάζω στρατηγικές Linkedin και στο AlphaGamma, ένα πανευρωπαϊκό portal επιχειρηματικότητας, βοηθώντας νέους που αναζητούν εργασία και νέους επιχειρηματίες από όλες τις χώρες της Ευρώπης.

SMC: Πείτε μας λίγα λογία για τη Linkedsuperpowers

H LinkedSuperPowers είναι μια Social Media Consulting company που ειδικεύεται στην αναβάθμιση εταιρικών και ατομικών προφίλ στο LinkedIn. Με πελατολόγιο σε Αγγλία, Γερμανία, Φιλανδία, Αμερική, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ελλάδα και σχεδόν 1.5 εκατομμύριο διαδικτυακούς ακολούθους, η LinkedSuperPowers έχει αναδειχθεί στον τομέα της σε παγκόσμιο επίπεδο.

SMC: Πως ξεκινήσατε να ασχολείστε με το LinkedIn;

Η έμπνευση για την ενασχόλησή μου με το LinkedIn προέκυψε αρχικά μέσα από την επαγγελματική μου εμπειρία, χρησιμοποιώντας αμέτρητες στρατηγικές και τεχνικές του δικτύου για λογαριασμό κάθε εταιρείας στην οποία βρισκόμουν.

SMC: Πόσο χρόνο αφιερώνετε καθημερινά στο LinkedIn;

Αρκετές ώρες καθημερινά.

SMC: Πιστεύετε ότι το LinkedIn είναι αρκετά διαδεδομένο στην Ελλάδα;

Πιστεύω ότι είμαστε στο σωστό δρόμο αλλά χρειάζεται να διαδοθεί ακόμη περισσότερο.

SMC: Οι υποψήφιοι το χρησιμοποιούν σωστά σαν εργαλείο για την ανεύρεση εργασίας;

Το λάθος το οποίο συναντώ πολύ συχνά από όχι μόνο αυτούς που αναζητούν εργασία αλλά γενικά από χρήστες του LinkedIn είναι ότι περιμένουν να έχουν σημαντικά αποτελέσματα από την χρήση του LinkedIn χωρίς να έχουν κάνει το πρώτο βήμα. Χωρίς να έχουν προσέξει το προφίλ τους.

SMC: Πιστεύετε ότι οι εταιρείες το χρησιμοποιούν σωστά ;

Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Πολλές εταιρείες δεν έχουν εταιρικό προφίλ στο LinkedIn, ή ακόμη χειρότερα βασικά τους στελέχη δεν βρίσκονται στο LinkedIn. Αυτό έχει αρχίσει να αλλάζει σιγά σιγά με όλο και περισσότερες εταιρείες να αναγνωρίζουν πλέον την σημασία του να έχουν μια ισχυρή παρουσία στο LinkedIn.

SMC: Ποσό καθοριστικό είναι στην τελική επιλογή ενός υποψήφιου για μια θέση  η ύπαρξη προφίλ στο LinkedIn;

Στις μέρες μας πάρα πολλοί εργοδότες, με το που θα λάβουν το βιογραφικό ενός υποψηφίου, θα τον ψάξουν στα Social Media. Ένα από τα πρώτα μέρη που θα ψάξουν είναι και το LinkedIn, στο οποίο θα ανατρέξουν για να βρουν πληροφορίες πέραν αυτών που αναφέρονται στο βιογραφικό του υποψηφίου. Το προφίλ στο linkedin υπερτερεί σε σχέση με ένα απλό βιογραφικό στο ότι περιλαμβάνει πολύ περισσότερες πληροφορίες (βίντεο, εικόνες, άρθρα, συστάσεις άλλων σε μορφή βίντεο κ.α.). Αυτό αυτομάτως σημαίνει ότι ο πιθανός εργοδότης έχει μια πολύ καλύτερη εικόνα για τον δυνητικό υπάλληλό του. Είναι πολύ καθοριστικό λοιπόν οι υποψήφιοι να έχουν ένα επαγγελματικά φτιαγμένο προφίλ στο LinkedIn, ένα προφίλ το οποίο θα αναδεικνύει τα πιο δυνατά τους σημεία και θα τους κάνει να ξεχωρίζουν στον τομέα τους.

Εμείς σαν Social Media Circle να ευχαριστήσουμε  τον Κ. Κουτούδη για το χρόνο του και τη συνεργασία του, και να του ευχηθούμε καλή συνέχεια στην επαγγελματική του πορεία!!

Βρείτε τον κ. Κουτούδη  στο site  LinkedInSuperPowers,  στο LinkedIn και στο Twitter

dennis_koutoudis_interview_photo

The following two tabs change content below.

Elena Mamouna

Social Media Strategist | Online Marketer
Πτυχιούχος Marketer, με κέρδισε ο κόσμος των Social Media. Ένας κόσμος που εξελίσσεται καθημερινά! Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί το μοναδικό αυτό κόσμο των Social Media αλλά και πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις απεριόριστες δυνατότητες τους!