Η δύναμη των Hashtags στα social media

Για ένα επιτυχημένο marketing strategy στα social media, τα hashtags φαίνεται να συμβάλλουν καθοριστικά. Η χρήση τους αποσκοπεί κατά κύριο λόγο στην προώθηση και διαφήμιση του προϊόντος. Παράλληλα διευκολύνει τους χρήστες να ανακαλύψουν κάποιο προϊόν που ταιριάζει στις προτιμήσεις τους. Αν μια επιχείρηση καταφέρει να τα εκμεταλλευτεί βρίσκοντας το «σωστό» κοινό  που θα απευθύνεται μπορεί να εκτοξεύσει τα κέρδη της στα ύψη. Προϋπόθεση γι’ αυτό αποτελεί η γνώση έστω κάποιον βασικών  αρχών για τη επιτυχημένη  χρήση τους. Παρακάτω δίνονται 3 βασικές συμβουλές για επιχειρήσεις που τώρα κάνουν τα πρώτα βήματα στο χώρο αλλά και για εκείνες που έχουν ήδη παγιωθεί.

1) Use hashtags with sense 

Αν σε κάθε post που έχετε είναι γεμάτο από hashtags αυτό τείνει να αποδιοργανώνει τους χρήστες και όχι να τους διευκολύνει. Όπως σε όλα τα πράγματα έτσι και σ’ αυτή τη περίπτωση πρέπει να υπάρχει ένα μέτρο. H αυξημένη παρουσία τους σε κάθε post δεν σημαίνει απαραίτητα μεγαλύτερη επιτυχία.

2) Do your research

Μέσω της  χρήση τους η εκάστοτε επιχείρηση φιλοδοξεί να ξεχωρίσει αλλά για τους σωστούς λόγους. Επομένως θα πρέπει να αποφεύγονται  πολιτικά, θρησκευτικά ή hashtags που εκδηλώνουν κάποια δυσαρέσκεια. Άλλωστε σκοπός είναι να ενώσεις το κοινό σου και όχι να το διχάσεις. Γι’ αυτό θα πρέπει να μείνετε μακριά από αμφιλεγόμενα hashtag αλλά και όσα τείνουν να δημιουργήσουν εντάσεις.

3)Make the difference

Πρωτότυπα και  μοναδικά  hashtags κρίνονται απαραίτητα. Παράλληλα καλό είναι να παραπέμπουν σε σελίδες που το κοινό τους ταιριάζει με το profile της επιχείρησης σας. Συνδέοντας τις εικόνες ή τα βίντεο σας με τα πιο διάσημα hashtags δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα αποκτήσετε καινούριους followers.

Να θυμάστε ότι τα hashtags προσφέρουν την ευκαιρία να προωθήσετε την επιχείρηση σας μόνο σε μια φράση δίνοντας σας την δυνατότητα να συμπυκνώσετε το μήνυμα που θέλετε να περάσετε στο κοινό σας. Εκμεταλλευτείτε το!

The following two tabs change content below.

Katerina Liakopoulou

Απόφοιτη ιστορικού αρχαιολογικού του πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη διεθνή δημοσιογραφία από το πανεπιστήμιο του Swansea. Σε προσωπικό αλλά και σε επαγγελματικό επίπεδο τα social media έχουν κατακλύσει τη ζωή μας. Το σημαντικότερο όμως είναι η σωστή χρήση τους και πως με τη βοήθεια τους μπορείς να επιτύχεις τους στόχους σου!

Latest posts by Katerina Liakopoulou (see all)