Τα LinkedIn video ads είναι πλέον εδώ

LinkedIn Video Ads

Τον περασμένο Αύγουστο, το LinkedIn ανακοίνωσε ότι όλοι οι χρήστες μπορούν να ανεβάζουν απευθείας τα videos τους στην πλατφόρμα. Μέχρι τότε, μπορούσαν μόνο να μοιραστούν το link ενός video από κάποιο άλλο κανάλι όπως το YouTube.

Εδώ και λίγο διάστημα λοιπόν το LinkedIn, θέλοντας να επικεντρωθεί ακόμα περισσότερο στο video ως μορφή περιεχομένου, τεστάρει τη δυνατότητα διαφήμισης των videos. Όλα τα υπόλοιπα δημοφιλή social networks όπως το Facebook, το Twitter και το Snapchat δίνουν εδώ και καιρό αυτή τη δυνατότητα.

 

Πού εμφανίζονται και πώς τα δημιουργείτε;

Τα λεγόμενα sponsored videos θα εμφανίζονται στο news feed των χρηστών και θα ξεκινούν να παίζουν αυτόματα χωρίς ήχο. Μάλιστα, θα δηλώνεται με σχετικό label ότι είναι “promoted” posts. Τα brands θα έχουν τη δυνατότητα να ανεβάζουν video content μέσω του Campaign Manager, του company page ή του showcase page τους.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τα LinkedIn ad types εδώ.

 

Στόχευση, Analytics και κόστος

Τα video ads θα προσφέρουν τις ίδιες επιλογές στόχευσης όπως και τα υπόλοιπα είδη διαφημίσεων του LinkedIn. Θα μπορείτε για παράδειγμα να στοχεύσετε με βάση το industry, το company size και το job title του κοινού σας.

Ακόμα, τα LinkedIn Analytics θα περιλαμβάνουν metrics όπως ο συνολικός αριθμός των views αλλά και το ποσοστό παρακολούθησης ενός video. Και πώς θα γίνεται η πληρωμή; Οι διαφημιστές θα πληρώνετε με βάση το CPC (Cost Per Click) ή το CPV (Cost Per View). Κάθε φορά δηλαδή που κάποιος χρήστης κάνει click στη διαφήμιση ή βλέπει το video.

Είναι αναμφισβήτητο ότι το video αποτελεί πλέον μία μορφή περιεχομένου στην οποία θα πρέπει να επενδύσετε. Μένει να δούμε πόσο γρήγορα η νέα δυνατότητα του LinkedIn θα γίνει διαθέσιμη σε όλους αλλά και κατά πόσο θα καταφέρει να αποτελέσει μια ανταγωνιστική μορφή video advertising, έναντι του Facebook και των υπόλοιπων social media.

The following two tabs change content below.

Konstantina Papadimitriou

Digital marketer, με εξειδίκευση στη διαχείριση social media και τη δημιουργία περιεχομένου. Το πάθος μου για το digital marketing συναγωνίζεται το πάθος μου για τη φωτογραφία και τα ταξίδια. Κι επειδή μου αρέσει να μοιράζομαι ό,τι αγαπώ, γράφω blog posts για όλα αυτά τα συναρπαστικά νέα στον κόσμο των social media. ✌️