Γνωρίστε το Pinterest!

Εσείς το ξέρατε ότι το Pinterest μπορεί να φέρει πιο πολύ κίνηση στο site της επιχείρησης σας, από ότι το LinkedIn, το Google+, και το YouTube μαζί? 

Το Pinterest εμφανίστηκε το 2010, από τους Ben Silbermann, Paul Sciarra και Evan Sharp και το πρώτο pin  έγινε από τον Ben Silbermann, και ήταν ένα ζευγάρι πάνω σε ένα ποδήλατο κομμένα από χαρτί.

firstpin

 

Σήμερα έχει πάνω από 70 εκατομμύρια χρήστες και έχει γίνει μια “δύναμη” στον ψηφιακό κόσμο φτάνοντας στην κορυφή μαζί με το Facebook και το Twitter.

Πως μπορεί όμως να βοηθήσει μια μικρή επιχείρηση?

Ας δούμε μερικά από τα χαρακτηριστικά του που συμβάλλουν στη χρήση του από τις μικρές επιχειρήσεις:

  • Το Pinterest το Σεπτέμβριο του 2012 έγινε η μεγαλύτερη παγκόσμια πηγή κίνησης  σε sites. Μέσα σε ένα χρόνο, το Σεπτέμβριο του 2013 είχε τη μεγαλύτερη αύξηση σε παραπομπές δικτύου, από όλα τα κοινωνικά δίκτυα με ποσοστό 66,52%
  • 2 στους 5 χρήστες αγόρασαν ένα προϊόν αφού πρώτα είχαν αλληλεπιδράσει  στο Pinterest ( pin, reppin, like)
  • Το Pinterest αποδίδει 400% περισσότερο revenue per click από το Twitter και 27% πιο πολύ από το Facebook
  • Το 81% των χρηστών δηλώνουν ότι εμπιστεύονται το Pinterest σαν πηγή πληροφοριών
  • Οι βασικοί του χρήστες είναι γυναίκες ηλικίας 26-44
  • Η δυνατότητα των “Group Boards” είναι μια καλή ευκαιρία για συνεργασίες

Το Pinterest μπορεί να βοηθήσει την επιχείρηση σας να αναπτύξει σχέσεις με το κοινό της, να προσεγγίσει ένα μεγαλύτερο και πιο συγκεκριμένο κοινό και να αυξήσει τις πωλήσεις της. Η αύξηση της κίνησης στην σελίδα της επιχείρησης σας αλλά και η δυνατότητα δημιουργίας επικερδών συνεργασιών είναι δυο ακόμη από τα πλεονεκτήματα που μπορεί να προσφέρει το Pinterest σε μια μικρή επιχείρηση.

Εσείς ακόμα να το δοκιμάσετε? Ξεκινήστε σήμερα εδώ!

The following two tabs change content below.

Elena Mamouna

Social Media Strategist | Online Marketer
Πτυχιούχος Marketer, με κέρδισε ο κόσμος των Social Media. Ένας κόσμος που εξελίσσεται καθημερινά! Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί το μοναδικό αυτό κόσμο των Social Media αλλά και πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις απεριόριστες δυνατότητες τους!